Innostuimme kaupassa ollessamme ekaa kertaa ostamaan valmiiksi marinoitua tofua. Se sopi loistavasti salaattiin, mihin itse marinoitu tofu on mielestämme ehkä hieman liian miedonmakuista (tosin riippuu tietty marinadista). Juhannuksen grillivartaisiinkin tuo sopii varmasti hyvin helppoutensa puolesta, vinkki vinkki :) Salaatin ohje löytyi Kurpitsamoskasta ja oli sopivan kesäisen raikasta, mutta silti tosi täyttävää. Ohjeesta tulee n. 3 annosta.

  • 1 pkt          valmiiksi marinoitua tofua
  • 1/2 dl         kurpitsansiemeniä
  • 100 g         paahdettuja ja suolattuja cashew-pähkinöitä
  • 1 ruukku    tammenlehväsalaattia
  • 1 pkt         napolitana-salaattimixiä (tai erikseen jotain vahvanmakuista salaattia, rucolaa, pinaattia yms.)
  • 1 pkt         kirsikkatomaatteja
  • loraus        oliiviöljyä
  • 1-2 rkl        balsamiviinietikkaa
  • mustapippuria

Revi salaatit kulhoon ja pilko joukkoon tomaatit.

Paahda kurpitsansiemeniä hetki pannulla ja sekoita salaattiin cashew-pähkinöiden kanssa.

Kuutioi tofu ja ruskista pannulla. Lisää salaattiin. Mausta oliiviöljyllä, viinietikalla ja mustapippurilla.