Helteet viipyivät hetken ja nyt taas palellaan tyypillisessä suomalaisessa kesäkuisessa säässä. No, yritimme silti parhaamme mukaan nauttia kesäisestä säästä, joten lähdimme ystäviemme kanssa piknikille Suomenlinnaan. Pikniksyötäväksi teimme uudesta Rakkautta, oliiveja ja timjamia -keittokirjastamme hyviä Provencelaisia sämpylöitä. Kun sämpylät saivat pari tuntia odotella piknikkiä, ne olivat todella mukavasti mehustuneet tonnikalasalaatista. Simppeli ja maistuva piknikruoka, näitä teemme kyllä toistekin! Ohjeesta riittää noin kuuteen sämpylään.

  • 1 tlk tonnikalaa öljyssä
  • 1 punasipuli
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl kapriksia
  • 10 cm pala kurkkua
  • 0,5 dl oliiveja (mieluusti kalamata)
  • balsamicoa
  • basilikaa
  • timjamia
  • 6 sämpylää

Leikkaa sämpylät kahtia. Kaavi puoliskoiden sisukset varovasti irti, varo ettet riko pohjaa. Leivän sisusta ei tarvita.

Hienonna tonnikala kulhossa. Sekoita mukaan pilkottu punasipuli, pilkotut tomaatit, kaprikset, pieneksi pilkottu kurkku ja pilkotut oliivit. Sekoita täyte ja lisää joukkoon hitunen balsamicoa. Mausta vielä basilikalla ja timjamilla.

Täytä sämpylät tonnikalasalaatilla ja laita kansi päälle. Pakkaa sämpylät tuorekelmuun ja anna seistä jääkaapissa pari tuntia. Nauti vaikka aurinkoisella piknikillä ystävien seurassa!

1243882586_img-d41d8cd98f00b204e9800998e