Parsa on kummitellut viime viikkoina mielissämme, kun emme ole kertaakaan parsaa kokkailleet. Pippurimylly innoitti lopulta meidät tekemään tämän klassisen parsan ja hollandaisekastikkeen liiton. Ensimmäinen parsakokeilumme onnistui ihan mukavasti, ehkä hitusen lyhyempi keittoaika olisi ollut paikallaan. Hollandaisekastikkeesta riittänee neljään annokseen.

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 150 g voita
  • 3 kananmunankeltuaista
  • 3 rkl vettä
  • puolikas sitruuna
  • kaksi n. 150 g lohifilepalaa

Paista lohifileitä uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia paksuudesta riippuen.

Pese parsat huolellisesti ja leikkaa niiden tyvestä parin sentin kova osa pois. Voit keittää parsat joko nipussa tai erillään. Keitä parsat kattilassa siten, että ne juuri ja juuri peittyvät. Parsa on kypsää noin 4-5 minuutissa riippuen paksuudesta.

Erottele kananmunankeltuaiset valkuaisista ja laita kulhoon. Lisää sekaan 3 rkl vettä ja vatkaa kulhossa vesihauteessa kypsentäen. Sulata toisessa astiassa voi ja lisää norona sekaan samalla koko ajan sekoittaen. Lopuksi ota kulho pois vesihauteesta ja purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Tarjoa parsan ja lohifileiden kanssa. 

1244824799_img-d41d8cd98f00b204e9800998e