Helsingin sanomien reseptihausta löytyi koukuttavan avokado-tuorejuustotahnan ohje. Täytimme sillä vinkin mukaisesti lohileivät ja hyvää tuli, nam! Tahnaa kannattaa kokeilla vaikkei lohileivistä välittäisikään, se sopii varmasti hyvin myös esim. dipiksi tai muiden leipien päällysteeksi.

Tahnaan:

  • 1          avokado
  • 2 tl       sitruunamehua
  • 100 g    ruohosipulituorejuustoa

Lisäksi leipiin:

  • sämpylöitä tai bageleita
  • kylmäsavukirjolohta
  • punasipulia
  • salaattia
  • mustapippuria

Sekoita tahnan ainekset keskenään ja levitä leiville. Laita päälle salaattia, lohta ja punasipulia ja jauha päälle lopuksi runsaasti mustapippuria.

1246783236_img-d41d8cd98f00b204e9800998e