Edellisestä olutarvostelusta on suorastaan hävettävän pitkä aika, kohta viisi kuukautta. Kun lisäksi vielä minulla alkoi tänään kesäloma, päätin juhlistaa asiaa hyvän olutpullon parissa! Eli testissä oli (jo kertaalleen testattu, olen tätä aikaisemminkin maistanut ja tiesin tämän olevan hyvää) norjalainen Haandbryggerietin Norwegian wood, Alkosta tietty ostettuna ja kustansi 4,84 €. Alkoholiprosentti on 6,5 %. Olut on maustettu katajanmarjoilla ja -oksilla ja valmistuksessa on käytetty savustettuja maltaita.

Ulkonäöltään tummanruskea ja sameahko (suodattamaton eli hiivat mukana). Beigeä vaahtoa muodostui niukasti ja se katosi aika pikaisesti, enkä ehtinyt (kuvaamisessa meni aikaa) maistamaan sitä lainkaan. Tuoksu on hieman tunkkainen ja hitusen savuinen, ei voimakkaasti. Lisäksi tuoksussa erottuu kataja.

Maku on metsäinen, havuinen ja mukavan katajainen. Humalointia on sopivasti eikä se suinkaan dominoi olutta, vaan mukavasti maistuu jälkimaussa. Olut on myös kevyesti savuinen ja mukavan reilusti maltainen.

Kaiken kaikkiaan omaan makuuni sopiva mukavan raikas savuinen ale, kataja ja savuisuus ovat kivasti tasapainossa. Voisin ostaa kolmannenkin kerran.

1247243429_img-d41d8cd98f00b204e9800998e