Tässä voisi jo pikkuhiljaa alkaa harkita oman kategorian perustamista pelkille perunasalaateille, niiden reseptejä alkaa arkistojen kätköissä olla jo aika monta, nopeasti laskin ainakin kahdeksan. Mutta aina on tilaa uudelle, tällä kertaa kokeiluun pääsi Lettupannun resepti avokado-perunasalaatille. Avokado sopi perunoiden seuraan tosi hyvin, tosin tähän salaattiin kannattaa todella lisätä tuota suolaa eikä jättää pois, muuten lopputulos voi olla melko valju. Ohjeesta riittää ehkä 6-8 hengelle muiden herkkujen seuraksi.

  • 1 kg           perunoita
  • 3                avokadoa
  • 1/2            sitruunan mehu
  • 1               rucolaruukku
  • 1               purjo
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Keitä perunat kypsiksi ja kuori tarvittaessa. Paloittele suupaloiksi kulhoon.

Purista sitruunamehu pienempään kulhoon. Halkaise avokadot, poista kivi ja kaavi sisus ulos lusikalla. Paloittele sitruunamehun joukkoon ja sekoita.

Pilko purjo perunoiden joukkoon. Revi sekaan myös rucola. Lisää lopuksi avokadot sitruunamehuineen, loraus oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja pippuria. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunamehua, pippuria tai suolaa.