Tätä herkullista pastaa teimme muutama päivä sitten ja reseptin löysimme Rakkautta, oliiveja ja timjamia -keittokirjastamme. Ohje oli mukavan simppeli ja varsin hyvä, chili ja rucola toivat hauskan säväyksen pastaan. Olemme aiemmin tehneet chili-katkarapupastaa, mutta älkää sekoittako näitä kahta, tämä pasta oli aivan erilainen.

  • 1 pss pakastekatkarapuja
  • 1-2 punaista mietoa chiliä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 punainen paprika
  • 1 nippu rucolaa
  • 2 dl parmesaania
  • mustapippuria, suolaa

Poista chileistä siemenet ja leikkaa pieniksi suikaleiksi. Pilko valkosipulinkynnet. Suikaloi myös paprika ohuiksi suikaleiksi. Pese huolellisesti sitruuna ja raasta sen kuori.

Keitä spagetti reilussa vedessä ja odotellessasi pastan kypsymistä valmista kastike. Freesaa paistinpannulla chili, valkosipuli ja paprika tilkassa oliiviöljyä muutaman minuutin ajan. Lisää maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Ota pastan keittovettä talteen 1 dl.

Sekoita kastike valutettuun spagettiin ja lisää joukkoon sulatetut katkaravut, raastettu sitruunankuori ja revi joukkoon vielä nippu rucolaa. Lisää talteen ottamasi desi keittovettä. Sekoita lopuksi joukkoon 2 dl parmesaaniraastetta. Sekoita, ja tarjoa heti.

1249672146_img-d41d8cd98f00b204e9800998e