Viime viikon puolella kävin shoppailemassa Alkossa ja tuolloin nappasin mukaan viisi herkkuolutta. Ensimmäisen, Hardcore IPAn arvostelinkin silloin jo samantien. Nyt on toisen pullon vuoro. Kyseessä on jenkkiläinen barley wine -tyylinen Bigfoot Sierra Nevadan panimolta.

Vaahto jäi taas tosi olemattomaksi ja nautin mallaspirtelöni n. 14-16 asteisena. Ulkonäkö on tumman punaruskea. Tuoksussa erottuu hedelmäisyyttä ja kenties hiven mansikkamehua. Myös hitunen erottuu makeaa karamellisuutta.

Maku on hedelmäinen ja aika double-ipamainen. Makeahko mallas tuo oman lisänsä ja se mansikkamehukin hitusen maistuu. Olut on aika tujua, 9,6 %:sta, ja alkoholi on kohtalaisen hyvin piilossa mutta vähän kyllä tuntuu pistävänä ja lämmittävänä jälkimakuna. Humalaa on aika reilusti, mikä on hyvä asia näin vahvassa oluessa. Aika tuhti paketti tämä kyllä on, suosittelen varauksin jos barley winet ovat tuttuja ennestään. Jos eivät, niin tämä voi olla tottumattomalle vähän liian tiukkaa. Ihan hyvä olut silti, mutta ei pääse omien ehdottomien suosikkieni joukkoon.

1250870785_img-d41d8cd98f00b204e9800998e