Tänään innostuin käväisemään shoppailemassa Arkadian Alkossa ja koriini pomppasi hyllyiltä viisi jännää erikoisvalikoiman olutta. Ensimmäinen testipenkkiin pääsijä näistä on tämä BrewDogin Hardcore IPA. Olin tästä kuullut aiemmin hyviä kehuja, kerrankin olisi kuulemma reilusti humaloitu IPA. Aiemmin olen testannut BrewDogilta Punk IPAa, jonka vetisyys ja vähähiilihappoisuus latisti muuten ihan kivaa olutta. Mutta nyt asiaan.

Vaahto jäi käytännössä olemattomaksi. Tuoksussa erottuu hedelmäisyys ja häivähdys sitruunaa.

Tämäkin olut on tosi vähähiilihappoinen, mikä minua hitusen harmittaa. Omaan makuuni maistuvat paremmin hitusen hiilihapollisemmat oluet. Humalaa on ihan kivasti, mukava puraisu tulee jälkimakuna. Olut on tarkalleen sanottuna Double IPA eikä ihan perus-IPA. Alkoholia löytyy 9 %, mutta alkoholi ei maistu oluessa lainkaan kevyttä lämmittävää tunnetta lukuunottamatta. Dramaattisen maltainen olut ei ole. Sitruuna maistuu myös humaloinnin joukosta. Itselleni maistuu oikein kivasti tämän tason humalointi, mutta voin uskoa että jollekin humalointiin tottumattomalle tämä voi olla vähän liian tiukkaa.

Selvästi parempaa kuin Punk IPA, mutta ei pärjää Snake Dog IPAlle tai NIPAlle mitenkään. Ihan hyvää silti, oikein maistuva double IPA eikä siinä olutkategoriassa oikeastaan Alkon valikoimista löydy tällä hetkellä kovin montaa kilpailijaa. Jos satutte hyvin varusteltuun olutravintolaan (Pikkulintu ainakin Puotilassa) niin testatkaa vaikka Nögnen Dobbel IPA tai #100 jos hyviä double ipoja kaipaatte.

1250099570_img-d41d8cd98f00b204e9800998e