Vietimme viime vuotiseen tapaan Helsingin Taiteiden yötä jazz-piknikillä Töölönlahdella ja hauskaa oli! Kaveriporukkamme oli saanut aikaiseksi vaikka minkälaisia nyyttäriherkkuja, niin paljon että niitä riitti viltin ulkopuolellekin sambaletkailijoille. Nami nami! Me osallistuimme tarjoamisiin herkullisella perunasalaatilla, jota maistelimme aiemmin Heidin kokkailemana. Alunperin resepti on peräisin Uneliaalta kokilta ja muokkailtiin sitä paremmin syksyyn sopivaksi korvaamalla parsa vihreillä pavuilla, jolloin salaatista tuli myös hieman ruokaisampi.

  • 15         kiinteää perunaa
  • kourallinen vihreitä papuja pilkottuina ja rapsakoiksi kiehautettuina
  • 200 g    feta-juustoa

Kastike:

  • 1           sitruunan kuori raastettuna
  • 1/2        sitruunan mehu
  • 3/4 dl    oliiviöljyä
  • 3 rkl      kapriksia
  • 3 rkl      dijon-sinappia
  • ripaus   mustapippuria

Keitä perunat kypsiksi. Anna jäähtyä ja kuori ja paloittele kulhoon. Lisää joukkoon pavut ja kuutioitu feta.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoita hyvin salaatin joukkoon.

Herkuttele hyvässä seurassa.