Tämän viikon alussa kuolasimme, kun telkkarista tuli Jamie Oliverin ohjelma jossa Jamie kokkaili herkullisen näköistä metsäsienipastaa. Kirjoitimme ohjeen ylös ja teimme eilen tätä pastaa iltaruuaksi. Valitettavasti Hakaniemen kauppahallista, johon lähdin sienimetsälle, ei löytynyt kuin kantarellejä. Jamie käytti pastaansa ainakin kolmea eri metsäsientä, kantarellejä, mustatorvisieniä ja joitain kolmansia joita valitettavasti emme muista. Hyvää tuli pelkillä kantarelleilläkin, slurps! Ohjeesta tulee kolme annosta.

  • 250 g tuoreita kantarellejä (tai vastaavasti muita metsäsieniä)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • nippu tuoretta persiljaa
  • 2 rkl voita
  • 2 dl parmesaaniraastetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria, suolaa
  • muutama rkl oliiviöljyä
  • tagliatelleä

Putsaa sienet ja pilko mukavan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna reilun kokoisella pannulla (käytimme wokkipannua) muutama rkl oliiviöljyä ja heitä sienet sekaan. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Pilko valkosipulit reiluiksi paloiksi ja heitä sienten kaveriksi. Laita samalla pasta tulemaan.

Paista sieniä silloin tällöin sekoitellen. Kun sienet ovat saaneet mukavasti väriä, nosta pannu levyltä. Lisää sekaan parmesaaniraaste, puolet tuoreesta persiljasta ja muutaman rkl:n verran voita. Jätä voinokareet rauhassa sulamaan sienten päälle kunnes pasta on kypsää.

Kun pasta on kypsää, nostele se pastakauhalla suoraan kattilasta pannulle. Keittovettä saa tulla mukaan, se on tarkoituskin. Lisää sekaan 2 rkl sitruunamehua, loput persiljat ja raasta päälle vielä lisää parmesaania. Sekoita ja tarjoile.