Herkuttelimme eilen texmex-ruuan parissa. Tällä kertaa teimme enchiladoja Ihanien Tomaattien tapaan, ja tuli kyllä tosi hyviä! Sopivan tulisia, meheviä ja täyttäviä, mutta kuitenkin kohtalaisen kevyitä. No, kevyitä verrattuna ainakin moneen muuhun texmex-sapuskaan. Ohjeesta riitti kuuteen enchiladaan täytettä ja kuorrutetta. Netistä enchilada-ohjeita etsimällä tuli vastaan Korianteria-blogi, joka toimi inspiraation lähteenä.

  • 1 pkt tortillalättyjä

Täyte:

  • 450 g marinoimattomia kanan filesuikaleita
  • 4 isoa tomaattia
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 1/2 purkkia raejuustoa
  • 1 pss tacomausteseosta
  • 0,5 - 1 rkl PAIN 100% chilikastiketta tai vastaavasti muuta chiliä maun mukaan
  • 1/3 pss emmental/mozzarella -juustoraastetta tai vastaavaa

Kuorrute:

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 pieni prk tomaattipyrettä
  • mustapippuria
  • 1 rkl mojo-maustetta
  • 2 rkl oliiviöljyä

Gratinointiin:

  • loput emmental/mozzarella -juustoraastepussista, n. 2 dl

Pilko sipuli ja kuullota reilussa pannussa öljytilkassa. Lisää sekaan chilikastike. Kun sipuli on kuullottunut, lisää kanasuikaleet. Paista, kunnes kana on melkein kypsää. Lisää sitten sekaan kuutioidut tomaatit ja sopiviksi paloiksi pilkottu paprika. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.

Lisää joukkoon pussillinen tacomausteseosta. Tomaateista irtoaa sen verran nestettä, että ei ole tarpeen lisätä pussin ohjeen mukaista vesimäärää sekaan. Paista muutama minuutti sekoitellen. Ota sitten pannu pois levyltä. Sekoita joukkoon puoli purkkia raejuustoa ja noin kolmasosa juustoraastepussista. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Täytä tortillalätyt täytteellä ja laita sopivan kokoiseen uunivuokaan. Meidän vuokaamme mahtui juuri ja juuri vierekkäin kuusi enchiladaa.

Sekoita kuorrutteen kaikki ainesosat kulhossa ja lusikoi enchiladojen päälle. Lopuksi ripottele päälle loput juustoraasteet. Uunita enchiladoja 225 asteessa 15 minuuttia. Tarjoa esim. salsan, guacamolen tai muiden haluamasi lisukkeiden kera.