Tätä intialaista kasvissoppaa teimme eilen ja loput popsimme tänään. Alkuperäinen resepti on kirjasta Suuri aasialainen keittokirja, ja reseptiä noudatettiin kohtalaisen tarkasti sillä erolla, että lisäsimme sekaan punaisia linssejä ja alkuperäisesssä ohjeessa olleet herneet korvasimme pavuilla. Keitosta riitti neljä annosta ja se oli erittäin maukasta.

  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 pilkottu chili
  • 3,75 dl kookoskermaa (laitoimme 2 dl ja korvasimme loput kookosjauheella ja vedellä)
  • 2-3 dl vihreitä papuja
  • 1,5 dl punaisia linssejä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl jauhettua minttua
  • puolikas kasvisliemikuutio
  • suolaa

Kaada linssit lävikköön ja huuhtele, kunnes vaahtoa ei enää muodostu.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota siinä pilkottu sipuli ja valkosipuli. Lisää sitten joukkoon korianteri, juustokumina, laakerinlehdet ja chili. Paista sekoitellen 1 minuutti.

Lisää kookoskerma (ja jauhe, jos semmoista käytät) ja tomaattimurskat. Lisää myös vihreät pavut, linssit, vesi ja puolikas kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista noin 15 minuttia, kunnes pavut ovat sopivasti pehmenneet, mutta eivät liikaa.

Ota pois laakerinlehdet, lisää sekaan sokeri ja mausta tarpeen mukaan suolalla. Tarjoa.