Oli tehnyt jo jonkun aikaa mieli punajuurta kun satuimme Kurpitsamoskaan, josta löytyi sopiva resepti tähän wokkiin ja wokkiin meni juuri sopivasti myös puolet pakkasessa olleesta tofusta. Seesaminsiemenet tekivät wokista mukavan rapsakkaa ja yrttiranskankerma kruunasi koko komeuden. Ohjeesta tulee kaksi annosta.

P.S. Loppu tofunpuolikas leikattiin pihveiksi, paistettiin rapsakaksi ja käytettiin Lamminpään lumoukseen. Oli muuten tosi lumoavaa myös kasvisversiona, suosittelemme lämpimästi kokeilemaan!

Wokkiin:

  • 500 g          punajuuria
  • 1-2              sipulia
  • 250 g         maustamatonta tofua (kuutioituna ja yön yli soijakastike-öljy-viinietikkaliemessä marinoituna)
  • tuoretta basilikaa (ja rakuunaa)
  • soijakastiketta
  • 0,5 dl         seesaminsiemeniä

Yrttiranskankermaan:

  • 200 g        ranskankermaa (alkuperäisessä ohjeessa smetanaa)
  • 1 tl             viinietikkaa
  • tuoretta basilikaa (ja rakuunaa)
  • 1 tl             kuivattua rakuunaa
  • suolaa ja pippuria

Sekoita aluksi yrttiranskankerman ainekset keskenään kulhossa ja anna maustua jääkaapissa wokin valmistuksen ajan.

Pese punajuuret ja keitä juuri ja juuri kypsiksi kattilassa (n. 30-45 minuuttia).

Pilko sipuli isohkoiksi lohkoiksi ja kuullota hetki pannulla öljyssä. Lisää joukkoon tofu ja anna ruskistua. Lohko punajuuret ja lisää pannulle seesaminsiemenien ja soijakastikkeen kanssa. Revi lopuksi joukkoon tuoretta basilikaa ja sekoittele. Anna kypsyä keskilämmöllä kymmenisen minuuttia ja tarjoa yrttiranskankerman kanssa.