Bloggaamistahtimme on harventunut etanamaisen hitaalle tasolle kun olemme pikkujoulukiireen keskellä kokkailleet lähinnä jo blogattuja suosikkiherkkujamme (Suosittelemme muuten kokeilemaan vaikka ihan kaikkia!). Reseptivarastoja tonkiessa löytyi kuitenkin makea resepti, jota ei voinut jättää toteuttamatta, sen verran överihyvältä kuulosti levyllinen valkosuklaata ja 2,5 desiä kookoshiutaleita yhdistettynä kirpsakoihin marjoihin. Eilisillä Joannan pikkujouluilla palat maistuivat kaikille, vaikkakaan ei kannata yrittää syödä liian paljoa kerralla. Tuli vatsa täyteen aika nopeasti. Mutta oli kyllä sen arvoista, aah, nämä palat ovat unelmien täyttymys, ainakin jos tykkää kookoksesta ja valkosuklaasta yhtä paljon kuin me! Resepti on leikattu aikoinaan Deko-lehdestä ja siitä tulee noin 12 palaa.

  • 125 g       voita tai margariinia
  • 150 g       valkosuklaata
  • 2             luomumunaa
  • 2,5 dl       sokeria
  • 2 dl          vehnäjauhoja
  • 2,5 dl       kookoshiutaleita
  • 2 tl          leivinjauhetta
  • 150 g      punaviinimarjoja pakkasesta (tai vaihtoehtoisesti pakastevadelmia)
  • (päälle halutessa tomusokeria)

Sulata voi ja rouhi valkosuklaa.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa munavaahtoon. Lisää myös sulatettu voi, valkosuklaa ja kohmeiset marjat.

Voitele ja jauhota n. 16x26 cm uunivuoka ja levitä taikina tasaisesti.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Varo ettei pala, meillä melkein kävi niin ikävästi.

Ripottele pinnalle halutessasi siivilän läpi tomusokeria. Tämä kannattaa tehdä erityisesti jos palaminen on sittenkin ollut lähellä.