Lainasimme kirjastosta Jamie Oliverin kirjan Alaston kokki ja löysimme sieltä heti yhden näppärän reseptin. Jamie oli tehnyt lihapullia tomaattikastikkeessa ja päätimme kokeilla kyseistä reseptiä buustattuna spaghetilla. Lihapullista tuli ihan hyviä, eikä tomaattikastikkeessakaan moittimista ollut. Sovelsimme hieman lihapullataikinaa ja tomaattikastiketta sen mukaan mitä kaapista löytyi.

Lihapullat:

  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 2 rkl oreganoa
  • 1 tl chilirouhetta
  • 1 kananmuna
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • muutama rkl korppujauhoja
  • 2-5 tl suolaa maun mukaan
  • tuoretta basilikaa revittynä

Tomaattikastike:

  • 2 tölkkiä kuorittuja kokonaisia tomaatteja
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl pizzamaustetta tai oreganoa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • muutama rkl oliiviöljyä

Lisäksi:

  • 1 mozzarellapallero
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • spaghettia

Tee ensin tomattikastike. Pilko sipulit ja valkosipuli ja kuullota kattilassa öljytilkassa. Lisää sitten sekaan tomaatit ja mausteet. Tarkista maku ja lisää suolaa tai mustapippuria tarpeen mukaan. Anna porista miedolla lämmöllä.

Kaada kulhoon kaikki lihapulla-ainekset. Sekoita perusteellisesti ja muotoile sopivan kokoisiksi lihapulliksi. Paista lihapullat öljytilkassa pannulla sopivan ruskeiksi kauttaaltaan. Laita samalla uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Laita spaghetti kypsymään samalla kun paistat lihapullia. Valuta spaghetti hieman ennen kuin se on kypsää ja sekoita tomaattikastikkeeseen.

Laita lihapullat uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastike-spaghetti. Pilko päälle mozzarellapallero ja raasta vielä n. 50 g parmesaania. Uunita noin 15-20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Revi päälle tuoretta basilikaa.