Heidi töistä toimitti meille ystävällisesti ison säkillisen maa-artisokkia, jotka sitten taioimme sosekeitoksi. Reseptin nappasimme Hesarin ruokasivuilta. Maa-artisokkia oli sen verran reilusti että teimme kaksinkertaisen annoksen keittoa, jota sitten popsimmekin useana päivänä. Ohessa kuitenkin yksinkertainen ohje. Keitosta tuli oikein herkullista ja sen kanssa olisi mukavasti sopinut sämpylä tms. hyvä leipä, mutta valitettavasti juuri se sattui kauppareissulla unohtumaan. Kiitokset vielä Heidille sponsoroinnista!

  • n. 600 g maa-artisokkia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • n. 300 g jauhoista perunaa
  • 7 dl kasvislientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • puolikas raastettu muskottipähkinä
  • suolaa, valkopippuria

Kuori maa-artisokat ja perunat ja pilko pienemmiksi. Kuori ja pilko myös sipuli ja valkosipuli.

Kuullota kattilassa öljytilkassa sipulia ja valkosipulia muutama minuutti, lisää sitten sekaan maa-artisokat. Pyörittele pari minuuttia, lisää sitten joukkoon kasvisliemi, perunat ja mausteet. Kypsennä, kunnes vihannekset ovat kypsiä, n. 15 minuuttia.

Soseuta keitto tehosekottimessa tai sauvasekoittimella. Lisää sitten sekaan kerma ja kiehauta. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile sämpylöiden kera!