Bongasimme Hs.fi reseptihausta hyvältä ja raikkaalta kuulostaneen parsareseptin, jota hitusen tuunasimme. Lisäsimme katkarapuja ja laitoimme vähemmän sitruunaa, alkuperäisen ohjeen kaksi sitruunaa vaikutti aika tuhdilta satsilta. Katkaravut olivat oikein hyvä lisäys, sopivat tämän pastan makumaailmaan oikein mainiosti! Vihreä parsa on lisäksi mukavan keväinen ruoka-aines, joten pitäähän sitä taas pitkästä aikaa näitä parsaruokiakin kokkailla. Ohjeesta tuli kaksi isoa annosta, varmaan riittäisi myös kolmelle.

  • 1 pss pakastekatkarapuja
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 50 g voita tai margariinia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • mustapippuria
  • suolaa
  • parmesaania

Leikkaa parsoista puumainen alin osa pois ja leikkaa sitten parsat hieman pienemmiksi paloiksi. Keitä varsiosia 6 minuuttia ja lisää nuput keittoveteen kolmen minuutin jälkeen. Valuta ja siirrä sivuun odottamaan.

Kuumenna paistinpannulla 50 g voita tai margariinia ja lisää sekaan pilkotut valkosipulinkynnet. Kuullota muutama minuutti, varo ettei valkosipuli ala ruskistua liikaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä samalla pasta.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Lisää valkosipulin sekaan parsanpalat ja pyörittele hetki. Lisää sekaan raastettu kuori ja purista mehu.

Paista noin minuutti ja lisää sitten sekaan sulatetut ja valutetut katkaravut. Pyörittele kastiketta, mutta älä paista liikaa jotteivät katkaravut sitkisty. Lisää sekaan valutettu pasta ja tarjoile parmesaaniraasteen kera.