Nämä pallot olivat ehdottomasti viime talven ja kevään suurin hitti. Kaveripiiristämme löytyy todella monta näitä kokkaillutta tyyppiä. Ja ei mikään ihme, ovat kyllä sen verran herkullisia. Pallerot ovat myös tosi tuhteja, joten näillä helteillä näitä ei kyllä suuremmin tee mieli syödä kaikesta hyvyydestä huolimatta. Tuulikin valmisti tämän satsin jo äitienpäiväksi ja ohje on odottanut bloggaamista siitä asti (taitaa hipoa jo ennätyslukemia nämä viiveet :D). Ekan kerran näin ohjeen Jensenin kiusauksessa ja myöhemmin ystäväni Maria opasti minut dominopalleroiden saloihin. Ehdottomasti hienoimmat pallot tekee kyllä silti Emma. Niillä ollaan saatu herkutella moneen otteeseen.

P.S. Varoituksen sana, onnistuimme Marian kanssa kokkaillessamme polttamaan Dominot tehosekoittimessa ja palleroihin tuli hienoinen savun häivähdys. Kannattaa siis tarkkailla ylikuumenemista. Varoittavana näkynä voi pitää viimeistään kipinöintiä... Hups!

  • 2             pötkylää domino-keksejä (tällä kertaa oli ihan perusdominoja, mutta syöpöttelykokemuksen mukaan myös mintut ja muut maut sopivat tähän oikein hyvin)
  • 200 g     maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g     sulatettua valkosuklaata
  • nonparelleja
  • kaakaojauhetta

Jauha dominot tehosekoittimessa tai kulhossa perunanuijalla (tähän jälkimmäiseen vaihtoehtoon tosiaan päädyin edellä mainitun onnettomuuden jälkeen).

Sekoita joukkoon tuorejuusto ja laita jääkaappiin hyytymään.

Sulata valkosuklaa kattilassa tai mikrossa (ja taas pitää varoitella, tällä kertaa valkosuklaan mikrottamisesta, olen selkeästi aika sählä näissä leipomispuuhissa!). Pyörittele domino-tuorejuustotahnasta palloja ja kasta ne sulaan valkosuklaaseen. Tämä kohta kuulostaa huomattavasti helpommalta kuin mitä se on, joten varaudu annoksella kärsivällisyyttä. Tehtävässä auttavat kuulemma hammastikut, en kokeillut. Kohdan voi myös sivuuttaa Marian konstilla jos palloista ei halua kovin edustuskelpoisen näköisiä (hyviä niistä tietty silti tulee): pallot pyöritellään laakealle alustalle leivinpaperin päälle ja valkosuklaa kaadetaan päälle. Vähän menee hukkaan, mutta toisaalta vaivaa säästyy melkoisesti.

Valkosuklaaseen kastamisen jälkeen pallerot voi joko laittaa sellaisinaan kuivumaan leivinpaperin päälle (kuten Emma tekee) tai laittaa pieniin kertakäyttökarkkivuokiin.

Valkosuklaata ei riittänyt ihan kaikkiin palloihin, joten pyörittelin loput runsaassa määrässä tummaa kaakaojauhetta. Sekin sopi oikein mainiosti.

Ja vikaksi päälle kivoja nonparelleja, meidän on Princess Lillifee-pakkauksesta, söpöä!

Palloja pitää säilyttää jääkaapissa ja ne ovatkin kyllä parempia jääkaappikylminä kuin huoneenlämpöisinä.

Hyviä herkutteluhetkiä!