Me emme ole erityisen nirsoja ja syömme melkeinpä mitä tahansa. Tuulilla oli kuitenkin pitkään eräs suuri poikkeus: banaani. En voinut sietää banaania muualla kuin taitavasti piilotettuna (esim. smoothiessa) ja pelkkä banaanin hajukin etoi. Vaihdoin esimerkiksi monta kertaa paikkaa bussipysäkin toiseen nurkkaan kun joku inhottava tyyppi tuli viereen syömään banaania, kuvottavaa! Viime syksynä päätin kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja opetella tykkäämään vanhasta inhokistani. Banaani on nimittäin loistava eväspaketti ja muutenkin vähän hävetti kun esimerkiksi täti teki serkkuni synttärijuhliin minulle oman banaanittoman erikoisversion kakusta... Ja sitä paitsi, uteliaana luonteena ja luonnontieteilijänä halusin testata käytännössä kuulemani faktan: ruokaa täytyy maistaa kymmenen kertaa ennen kuin siitä alkaa pitämään. Ajoitin maistamiset ovelasti punttistreenien jälkeen, jolloin oikeastaan mikä tahansa maistuu hyvältä kun on niin nälkä. Ja niinhän siinä kuin huomaamatta kävi, että yllättäen rupesin ostamaan banaaneja välipaloiksi ja eväiksi. Keväällä maistoin ihkaekaa kertaa ikinä kiinalaisessa ravintolassa friteerattuja banaaneja, jotka olivat taivaallisia ja niin paljon parempia kuin ne korvikeananasrenkaat.

Nyt olikin mökillä aika grillata suklaabanaaneita, joiden herkuttelua olin aiemmin joutunut katsomaan vierestä. Ja siis oikeasti, banaania kannatti opetella syömään melkeinpä vain näiden takia!

Omien kokemusteni saattelemana täytyy siis sanoa, että opetelkaa syömään erilaisia juttuja! Niistä saattaa vaikka tulla uusia suosikkimakuja...

  • 1 banaani per nenä
  • 5 suklaapalaa per banaani
  • vaniljajäätelöä
  • vaahterasiirappia

Käännä banaani lappeelleen ja tee kuoreen viilto terävällä veitsellä hedelmälihaan asti.

Työnnä suklaapalat banaanin sisään.

Kääri banaanit folioon ja grillaa noin 15-30 minuuttia (tarkista välillä tilanne).

Tarjoa kuumana vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kera.