Emme ole uskaltautuneet tekemään mustikkamuffineja sitten blogin alkuaikojemme katastrofaalisen kokemuksen. Edelliset muffinssimme olivat hieman ... tuhteja. Ei kyllä mikään ihme kun ottaa huomioon, että niissä oli näiden tämänkertaisten muffinsien nestemäärässä suunnilleen kolminkertainen määrä jauhoja. Siis miettikää, 7,5 dl jauhoja 12 muffiniin! Naurattaa vieläkin, nyt kun aika on kullannut muistot. Mutta joka tapauksessa, tällä kertaa löytyi Ruokatorstaista oikein kuohkea muffinsiohje. Näihin olisi kyllä voinut sopia jonkunlainen kuorrutekin cupcakesin tapaan, mutta olivat kyllä hyviä näinkin. Ohjeesta tulee joko 20 pikkuleivosvuuallista tai 12 "amerikanmuffini"-vuuallista kakkusta.

  • 1 dl     sokeria
  • 2         munaa
  • 100 g sulatettua voita
  • 1 dl    smetanaa
  • 2 dl    vehnäjauhoja (tai 1 dl vehnäjauhoja ja 1 dl ruisjauhoja)
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl    kardemummaa
  • 2 tl    vaniljasokeria
  • 2 dl  mustikoita

Vaahdota munat ja sokeri kulhossa ja sekoita toisessa kaikki kuivat aineet keskenään.

Nostele jauhoseos ja sulanut ja hieman jäähtynyt voi ja smetana vuorotellen munavaahtoseoksen joukkoon. Sekoita lopuksi tasaiseksi.

Sekoita mustikat lopuksi varovasti taikinan joukkoon ettei se muuta kokonaan väriään.

Nostele taikina 20 pieneen tai 12 isoon leivosvuokaan, vuuat saavat tulla noin puolilleen taikinaa.

Kypsennä uunin keskiosassa 15-25 minuuttia (riippuu vuokien koosta) kunnes ne alkavat ruskistua.