Tämän reseptin bongasimme Maurelitasta. Muokkasimme hitusen ohjetta kaapin sisältöä vastaavaksi. Tuli oikein hyvää, joskin turhan suolaista kun käyttämämme kanat olivat valmiiksi suolattuja, minkä havaitsimme vasta kun oli jo liian myöhäistä. Oli hauska tehdä pitkästä aikaa jotain uutta intialaista! Ohjeesta riitti sopivasti kaksi annosta.

  • 300 g maustamattomia kanasuikaleita
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • pieni pala inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • 1 kuivattu chili
  • 1,5 tl kuivattua neilikkaa
  • n. 6-8 kpl kokonaista kardemummaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl garam masalaa
  • 2-3 rkl mietoa currytahnaa
  • iso kourallinen mantelilastuja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • öljyä

Pilko valmiiksi sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna tilkka öljyä paistin- tai wokkipannussa ja lisää sekaan kanelitanko, chili, neilikka, kardemummat, juustokumina ja garam masala. Paista viitisen minuuttia.

Lisää sitten sekaan valkosipuli, sipuli, inkivääri, currytahna, sokeri ja suola. Paista muutama minuutti ja lisää sitten sekaan paseerattu tomaatti. Paista muutama minuutti.

Lisää sekaan kanat, kerma ja mantelilastut ja anna porista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Koristele annokset muutamalla inkiväärisiivulla ja mantelilastuilla ja tarjoile vaikka mangochutneyn kera!