Täällä Helsingissä on ollut ihanan syksyinen sää koko viikon. On vähän kylmää, mutta aurinko on paistanut ja puissa on upea ruska. Eilen vietimme lauantaipäivää mukavasti kaupungilla kävellen ja päätimme syysinnostuksessamme ostaa torikojusta kantarelleja ja mustatorvisieniä. Niistä valmistui lämmittävä kermainen kastike tortellineille. Ohjeesta tulee kaksi täyttävää annosta.

  • 1 pkt tuorepastatortellineja (ricotta-basilikatäytteisiä, 2 hengen annos)
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • pari kourallista kantarelleja
  • muutama mustatorvisieni
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • 1 ruukkupersilja
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • 1 dl raastettua parmesaania

Aloita silppuamalla sipuli ja valkosipulit ja kuullota niitä pannulla. Lisää joukkoon puhdistetut ja pilkotut sienet ja anna paistua kunnes sienistä on irronnut enin neste. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon kerma ja pinjansiemenet.

Keitä pasta ohjeen mukaan.

Lisää juuri ennen tarjoilua kastikkeen joukkoon silputtu persilja ja parmesaaniraaste. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Sekoita kastike pastan joukkoon ja tarjoa.