Sunnuntaihin kuului ranskalaisen sipulikeiton hauduttelua ja pitkin asuntoa tanssimista. Aah, sunnuntai ilman että maanantaina tarvitsee mennä töihin on ehkä parhainta ikinä. Tässä keitto niinkuin se täällä meillä valmistui (ohjeesta tulee n. 3 annosta):

  • 6 keskikokoista sipulia
  • öljyä kuullottamiseen
  • 2 dl valkoviiniä tai kuivaa omenasiideriä (me laitoimme siiderin jämät)
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 l vettä
  • 1 - 2 tl kuivattua timjamia
  • mustapippuria
  • vaaleaa leipää ohuina viipaleina
  • 3 dl raastettua mustaleimaemmentalia

Kuori ja halkaise sipulit. Siivuta ohuiksi viipaleiksi ja kuullota öljyn kanssa kattilassa. Anna hautua kymmenisen minuuttia tai kunnes sipulit ovat menneet selkeästi kasaan ja pehmenneet.

Lisää joukkoon viini tai siideri sekä murskatut liemikuutiot. Keittele hetki ja anna alkoholin haihtua. Lisää sitten vesi, timjami ja mustapippuri. Keitä puolisen tuntia keskilämmöllä.

Lämmitä uuni mahdollisimman kuumaksi tai vaihtoehtoisesti laita grillivastukset päälle.

Kaada keitto uunin kestävään vuokaan ja siivuta päälle ohuita leipäviipaleita. Ripottele päällimmäiseksi juustoraaste ja laita vuoka uuniin ylimmälle tasolle. Keitto on valmista kun juustokuorrute on sopivasti sulanut ja ruskistunut.