Nami, tulipa juuri pyöräytettyä hyviä hampurilaisia! Kaapista sattui löytymään tofua ja vuohenjuustoa ja päätimme yhdistää ne hampurilaisten aineksiksi. Hampurilaiskastikkeen virkaa täytti tällä kertaa yrttiaioli, joka toimi siinä pestissä oikein mainiosti. Tofupihvitkin syntyivät erittäin helposti tällä kertaa, kun otimme ensimmäistä kertaa kunnolliseen testiin tuparilahjaksi saamamme sauvasekoittimen. Pihveistä tuli hyviä ja pysyivät paremmin kasassa kuin jauhelihaversiot. Ohjeesta syntyy neljä herkullista purilaista.

Yrttiaioli:

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl creme fraichea
  • 1 dl majoneesia
  • n. puolikas puska basilikaa
  • n. puolikas puska ruohosipulia

Sekoita ainekset sekaisin sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Anna maustua kunnes pihvit ovat valmiita.


Tofupihvit:

  • 1 pkt marinoitua tofua
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 pieni sipuli

Pilko tofu kuutioiksi ja sipulia vähän pienemmäksi. Laita muut ainekset paitsi jauhot kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Voit käyttää myös käsiäsi tai tehosekoitinta. Kun pihviaines on tasaista, sekoita käsin joukkoon jauhot. Muovaile neljäksi pihviksi ja paista öljytilkan kera paistinpannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.

Lisäksi:

  • 4 kauraleipää
  • pötkö vuohenjuustoa
  • salaattia
  • balsamicosiirappia

Täytä burgerit aineksilla. Lisää turaus balsamicosiirappia vuohenjuustosiivujen päälle, se sopii tähän mainiosti!