Tuuli bongasi kampaajalla ollessaan Me Naisista niin yksinkertaisen curryn ohjeen, että melkeinpä ihmetyttää ettei sitä keksinyt itse. Nopeatekoista, helppoa ja ennenkaikkea tosi hyvää! Tehdään varmasti uudestaankin, arkena kun ei jaksa niin kauhean kauaa yleensä viettää keittiössä. Ja oli muuten hyvää seuraavanakin päivänä. Ainoa mauste on mieto currytahna ja kaiken muunkin saa valmiina purkista. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut edes sipulia tai valkosipulia, mutta ajattelin kuitenkin olla vähän ahkera ja pilkkoa ne itse. Jos kuitenkin laiskuus yllättää, sipuli ei ilmeisestikään ole välttämätöntä. Niin ja käytimme muuten tällä kertaa paneer-juuston korvikkeena kotijuustoa normaalisti käyttämämme leipäjuuston sijasta. Lopputulos oli oikeastaan täsmälleen samanlainen kuin leipäjuustoa käytettäessä, joten voit käyttää kumpaa juustoa vain.

Ohjeesta tulee n. 6 annosta.

  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl mietoa intialaista currytahnaa (Rajah)
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 300 g pakastepinaattia
  • 400 g koti- tai leipäjuustoa

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota pannulla currytahnan kanssa.

Lisää pannulle tomaattimurska, kookosmaito ja pakastepinaatti. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää lopuksi paloiteltu koti- tai leipäjuusto ja anna lämmetä.

Tarjoa basmatiriisin kanssa.