Viikunakokeilut jatkuvat... Tämä oli eka kerta kun oikeasti ostettiin niitä tuoreita viikunoita. Ja ei mennyt nyt ihan putkeen. Viidestä viikunasta kun vain kaksi oli kunnollisia ja loput raakoja tai huonoja. Pöh. Joten jos teillä on hyviä viikunanostovinkkejä niin otamme vastaan. Noi viikunat näyttivät ja tuntuivat kaikki täsmälleen samoilta, tai ainakaan itse emme huomanneet huonoissa yksilöissä päällepäin mitään erityistä eroa niihin hyviin verrattuna.

Brietä oli vielä kaapissa uudesta vuodesta (note to self: nyyttäreissä kannattaa pyytää jokaista tuomaan vain sen verran tuomisia kuin jaksaisi itsekin syödä, muuten jämiä joutuu syömään monta viikkoa...) ja se päätyi salaattiin viikunoiden kanssa. Mukaan meni myös avokadoa kun viikunoita oli sattuneesta syystä ajateltua vähemmän. Hyvä salaatti kuitenkin tuli.

  • 2 paahtoleipää
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ripaus öljyä
  • 1 tammenlehväsalaattiruukku
  • 1 rucola-ruukku
  • 2 kypsää viikunaa
  • n. 150 g brie-juustoa
  • 1 avokado
  • pinjansiemeniä
  • oliiviöljyä, viinietikkaa, suolaa ja pippuria

Tee ensin leipäkrutongit: Kuutioi paahtoleivät ja silppua valkosipulit. Sekoita ja paahda pannulla. Kun leipäpalat alkavat kuivahtaa (niistä ei muuten kuulunut minkäänlaista sihinää, joten ole varuillasi etteivät leivät pala), ripottele pintaan vähän öljyä ja ota pois levyltä.

Revi tammenlehväsalaatti ja rucola salaattikulhoon. Pese viikunat ja pilko kuorineen 8 osaan. Pilko myös brie ja avokado ja sekoita kaikki salaatin joukkoon. Sekoita joukkoon myös krutongit ja pinjansiemenet.

Mausta oliiviöljyllä, viinietikalla, suolalla ja pippurilla.