Taannoisten juhliemme jälkeen löysimme jääkaapistamme paketillisen gorgonzolaa. Mietimme mitä siitä tekisi, ja hetkisen jälkeen päädyimme pastaan tai pizzaan, ja näistä pizza vei voiton. Homejuusto ja ananashan on klassinen yhdistelmä, joten päätimme tehdä siitä hieman erilaisen, mutta silti samantyylisen version ja päädyimme yhdistämään gorgonzolan päärynän kanssa. Yhdistelmä toimi tosi hyvin, pizzasta tuli hauskan hienostuneen makuinen ja gorgonzolan suolaisuus ja päärynöiden makeus kohtasivat juuri oikealla tavalla! Seuraavaksi pitää ehkä testata persikkaa, sen huhutaan sopivan myös homejuuston kaveriksi.

Pizzataikina:

  • 1 dl n. 40-asteista vettä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • kuivahiivaa
  • 3 dl vehnäjauhoja

Täyte:

  • 1 pkt gorgonzolaa
  • 2 kiinteää päärynää
  • 2 palleroa mozzarellaa
  • pizzamaustetta ja chiliä maun mukaan
  • 1 prk tomaattipyrettä tai omatekoista tomaattikastiketta

Tee ensin taikina. Sekoita ainekset kulhossa ja vaivaa ainakin viitisen minuuttia, mieluusti enemmän. Jätä taikina nousemaan vartin ajaksi.

Kun taikina on nousemassa, kuori päärynät ja pilko ne sopivan ohuiksi siivuiksi. Taikinan noustua kaulitse se, levitä tomaattipyre/kastike ja sen päälle päärynäsiivut. Pilko joukkoon gorgonzola ja mozzarellat. Mausta vielä makusi mukaan pizzamausteella ja/tai chilillä ja uunita lättyä 250 asteessa n. 10-12 minuuttia. Herkuttele!