Kävimme maistelemassa jugurttijäätelöä uudessa Helsinkiin avatussa paikassa. Ikävä kyllä tuo kokemus oli vähän pettymys, lieneekö ollut vielä alkuvaikeuksia oikean maun löytymisessä. Oli miten oli, teki mieli kokeilla kotona, saisiko tuosta jugurttijäätelöstä vähän parempaakin aikaiseksi. Ohje löytyi Glorian ruokakirjasta ja oli varsin helppo ja yksinkertainen. Jäätelön tekeminen ilman jäätelökonetta sopii verkkaisiin päiviin kun ei ole erityisemmin muutakaan tekemistä, sen verran usein tuota seosta joutuu käydä sekoittelemassa pakastumisen välillä ja vielä melko pitkän ajankin. Lopputulos oli kuitenkin sen arvoinen, meille maistui ihanan kirpsakka punaviinimarjainen jäätelö. Itse voit tehdä maun mukaan jäätelöä muistakin marjoista, tuoreista tai pakastetuista.

  • 500 g punaviinimarjoja tai muita marjoja (esim. mansikoita tai vadelmia, muista kuitenkin suhteuttaa sokerin määrä marjojen happamuuteen)
  • 2-4 dl tomusokeria
  • 500 g kreikkalaista jugurttia
  • 2 dl kuohukermaa

Soseuta marjat kulhossa ja lisää joukkoon kreikkalainen jugurtti. Makeuta maun mukaan tomusokerilla. Mansikat ja vadelmat vaativat n. 2 dl sokeria ja punaviinimarjat n. 4 dl. Kannattaa kuitenkin maistella mikä tuntuu omaan makuun sopivalta määrältä.

Vaahdota kerma kovaksi ja kääntele jugurtti-marjaseoksen joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi.

Jäädytä pakastimessa n. 2 tuntia peittämättömässä astiassa kunnes seos alkaa jäätyä reunoilta. Sekoita haarukalla niin, että jäätyneet kokkareet pilkkoutuvat ja irtoavat reunoilta.

Sekoita tästä lähin puolen tunnin välein, jotta jäätelön koostumuksesta tulee tasainen.