Pitkästä, pitkästä aikaa olutarvostelu! Tämä Stadin panimon pullo on yksi viime Arkadian reissulla hamstraamistani herkuista ja pääsi testipenkkiin eilen. Olut väittää olevansa imperial pilsneriä ja pullon kyljessä hehkutetaan herkullisia saksalaisia jalokäpyhumalia, katkeraa makua ja käsityötä. Pullo on erää 368, kantavierrettä 19,2 % ja humalat IBU 40. Alkoholiakin kunnioitettavat 8,3 %.

Lasiin kaadettaessa ei juurikaan vaahtoa muodostunut ja olut on kirkas ja punaruskean nätti.

Tuoksussa erottuu selvästi alkuun havu tai mänty. Lisäksi selvä humalan tuoksu ja yllättävän voimakas alkoholinen tuoksu.

Ensihuikalla humalointi vaikuttaa jopa hieman pliisulta, mutta se korostuu jälkimakuna mitä enemmän olutta juo. Olut on varsin vähähiilihappoinen, mikä tekee siitä jopa hieman väljähtyneen oloista omaan makuuni. Keskitasoisen maltainen maku erottuu myös, loppupulloa kohti voimistuen oluen lämmitessä. Alkoholi on yllättävän hyvin piilotettu, maistuu vain hieman taustalla. Olut on myös hieman makeahko, mikä sopii tähän kyllä ihan mukavasti. Makeutta ei ole liikaa.

Lopputuomiona sanottakoon, että ihan hyvä olut. Hinta-laatu -suhde on keskitasoa kehnompi (maksoi lähes 6 euroa pieni pullo), valitettavasti. Kyllä tätä silti mielellään juo, mutta en aio välittömästi syöksyä Alkoon hamstraamaan näitä lisää, investoin sitten ne kuusi euroa mielummin johonkin muuhun. Hyvä imperial pilsneri silti, mutta ei mikään valtavan ihmeellinen.