Mozzarellan panerointi - niin houkutteleva idea ettei sitä vain voinut jättää käyttämättä! Voisilmäpeliä-blogista bongattu resepti on yksinkertainen, mutta nerokas. Ei olisi aiemmin tullut mieleenkään paistaa mozzarellaa. Olemme kokeilleet aiemmin mm. vuohenjuuston paistamista ihan sellaisenaan pannulla, mutta tuloksena oli pienimuotoinen katastrofi sulaneen vuohenjuuston kuorruttaessa koko pannun ja palaessa siihen kiinni... Tätä seesamipanerointia taidetaankin siis kokeilla joku toinenkin kerta vielä.

Paneroitu mozzarella:

  • 2 palloa mozzarellaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja pippuria
  • reilusti seesaminsiemeniä

Lisäksi salaattiin:

  • 1 ruukkusalaatti
  • kirsikkatomaatteja
  • kurkkua

Kastike:

  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • pippuria ja suolaa

Revi salaatti ja pilko kurkku ja tomaatit kulhoon. Sekoita kastike lasissa ja kaada sekaan. Sekoita hyvin.

Leikkaa mozzarella viipaleiksi. Riko laakeaan kulhoon kananmuna ja riko rakenne haarukalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada lautaselle reiluhkosti seesaminsiemeniä. Kääntele mozzarellapalat ensin kananmunassa ja sitten seesaminsiemenissä. Paista lopuksi kuumalla pannulla kunnes seesaminsiemenpinta ruskistuu.

Annostele salaatti lautasille ja nosta päälle mozzarellapalat.