Hunaja ja vuohenjuusto on kyllä sitten hyvä yhdistelmä, nams! Monesti on asia jo todettu paikkansapitäväksi. Taas yksi lisätodiste saatiin, kun tehtiin tätä pastaa johon tuota herkkua meni. Muuten simppeli tomaattikasvispasta, mutta juju on lisätä annosten päälle muutama siivu vuohenjuustoa ja lorauttaa päälle hitusen hunajaa. Vuohenjuusto sulaa kivasti annosten päälle ja tuo kivan säväyksen. Suosittelemme! Ohjeesta tulee neljä annosta. Tällä kertaa meitä laiskotti ja teimme kastikkeen yrtti- ja valkosipulitomaattimurskasta, mutta parempaa toki saa kun maustaa kastikkeen itse käyttäen esim. tölkkitomaatteja, suomalaiset kun tähän aikaan vuodesta ovat jo vähän ankeita.

  • 1 pötkö vuohenjuustoa
  • 1 tlk yrttitomaattimurskaa
  • 1 tlk valkosipulitomaattimurskaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 rasia tuoreita herkksieniä
  • n. 1,5 dl raastettua grana padanoa tai parmesaania
  • loraus hunajaa per annos
  • suolaa, pippuria
  • tuoretta basilikaa

Pilko kasvikset ja viskaa öljytilkan kera kattilan pohjalle. Paista keskilämmöllä, kunnes kesäkurpitsa alkaa kivasti pehmetä. Lisää sitten sekaan tomaattimurskat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna porista viitisentoista minuuttia. Keitä pasta. Lisää raastettu parmesaani suoraan kastikkeeseen. Sekoita kastike pastan kanssa, annostele lautasille, asettele päälle muutama siivu vuohenjuustoa ja terästä makusi mukaisella lorauksella hunajaa. Revi annosten päälle vielä tuoretta basilikaa (se unohtui tästä kuvatusta annoksesta).