Ja japanilaisella teemalla jatketaan...

Tämä annos sai suoraan innoituksensa edellisessä postauksessa mainitun Hoshito-ravintolan lohiannoksesta. Lohta ei sattunut olemaan kotona, joten korvasin sen tällä kertaa soijapaloilla (jotka muuten toimivat tässä ihan yllättävän hyvin!). Sen verran hyvää tuli, että eiköhän tätä vielä kalallakin kokkailla. Hoshitossa käytettiin hauskasti japanilaisten makujen seassa kotoisia suppilovahveroita ja maut toimivat yhteen niin hyvin, että oli pakko itsekin kokeilla.

Valmistuksessa on tärkeää pitää pannu koko ajan kuumana ja suorittaa paistovaiheet nopeasti, jotta esimerkiksi kiinankaali jää hieman rapsakaksi.

Ruoka on melko suolainen ja sen takia seurana on hyvä tarjota neutraalia valkoista riisiä makua tasapainottamaan.

  • kourallinen soijapaloja
  • kuivattuja suppilovahveroita
  • seesaminsiemeniä
  • seesaminsiemenöljyä
  • soijakastiketta
  • kalakastiketta
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • n. 10 cm pala kiinankaalia

Liota soijapaloja kiehuvassa vedessä 10 minuuttia. Puristele kuiviksi (kaada sekaan ensin kylmää vettä, jottet polta itseäsi) ja mausta soija- ja kalakastikkeella ja seesaminsiemenöljyllä. Anna marinoitua kulhossa puolisen tuntia silloin tällöin käännellen. Tee sillä välin muut valmistelut.

Kaada suppilovahveroiden päälle kulhoon tilkka kiehuvaa vettä ja anna turvota.

Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Pilko kiinankaali.

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne alkavat saada väriä. Kaada kulhoon.

Paista marinoituneita soijapaloja kuumalla pannulla kunnes ne alkavat ruskistua (HUOM! Jos teet ruuan lohesta, paista sitä vain ihan lopuksi hetkinen, sitä ei tarvitse esiruskistaa!). Siirrä sivuun.

Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki pannulla. Lisää joukkoon kiinankaali ja suppilovahverot ja paistele hetki.

Lisää lopuksi joukkoon soijapalat ja seesaminsiemenet ja mausta vielä soija- ja kalakastikkeella ja seesaminsiemenöljyllä.

Tarjoa valkoisen (mieluusti hieman puuroutuvan) riisin kanssa.