Yksi suosikkilounaspaikoistamme on Kurvissa sijaitseva Monte Etna, siellä on tosi hyviä sisilialaisia pastoja. Yksi parhaista on sisilialaishenkinen lihapullapasta. Tämä mielessämme ryhdyimme laatimaan omaa versiota lihapullapastasta. Valitettavasti lähialepastamme ei löytynyt kaikkia mausteita joita olisimme tarvinneet saadaksemme pastan maistumaan samalta, mutta hyvää tästä tuli joka tapauksessa. Monte Etnassa käytetään mm. fenkolia pastakastikkeessa jota emme sitten voineet laittaa. Googlettelimme lihapullapastaohjeita ja keräsimme niistä parhaat palat yhteen ohjeeseen. Ohjeesta tuli kuusi isoa annosta.

Lihapullat:

  • 800 g naudan luomujauhelihaa (ei paisti-)
  • tuore basilika
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • n. 5 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
  • suolaa
  • pippuria

Kastike:

  • 3 x 400 g tölkkiä tomaattimurskaa
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • timjamia
  • rosmariinia
  • basilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Tee ensin lihapullat. Sekoita kulhossa kaikki ainekset, mutta jätä tuoretta basilikaa myös kastikkeeseen. Muotoile sopivan kokoisiksi lihapulliksi ja lado pullat uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Valmista sillä välin kastike. Kuullota isossa kasarissa pilkottu punasipuli ja valkosipuli reilussa öljyssä. Lisää sekaan tomaattimurskat ja kaikki mausteet. Anna kastikkeen porista keskilämmöllä ja tarkista maku. Lisää suolaa jos tarpeen. Jätä kastike hautumaan mieluusti ilman kantta tai kansi raollaan niin että se porisee kevyesti. Kun lihapullat ovat valmiita, nostele ne kastikkeen sekaan. Anna lihapullakastikkeen muhia miedolla lämmöllä sen aikaa kun keität pastan. Raasta annosten päälle reilusti parmesaania!