Alkon 80-vuotisjuhlan kunniaksi kymmenen suomalaista pienpanimoa ovat tehneet rajoitetut erät herkullisia oluita jotka tulivat tänään 6.2. myyntiin. Erä on rajattu ja saatavuus sen mukainen, eli jos jotain tahtoo niin suosittelen tarttumaan ripeästi pitkäripaiseen. Itse nappasin kaikkia kymmentä olutta pullollisen varastooni ja ostinpa samalla myös ale-lasit, niitä kun en sattunut aiemmin omistamaan. Alla kuvassa olutkimara, vasemmalta oikealle lukien Lammin Sahdin Juhlaolut, Stadin panimon American Amber IPA, Keisari Juhla-ale, Marsalkka IPA, Laitilan Kukko kellariolut, Teerenpelin Kaurakaapo, Beer Huntersin Mufloni IPA, Prykmestar Hunajabock, Huvila X-Porter ja Stallhagenin IPA. Viimeisenä jonossa toinen paketin ale-laseista (vielä) tyhjänä.


Ensimmäinen näistä oluista pääsi heti testipenkkiin ja päätin valita Prykmestar Hunajabockin. Piti myös testata uutta ale-lasia vaikka tämä nyt ei ale olekaan.

Tuoksussa erottuu selvä hunaja ja kevyt, kevyt yrttinen mallas. Hunaja dominoi.

Ulkonäöltään olut on kauniin samean vaaleanruskeaa, suodattamaton kun on.

Maussa ensimmäisenä erottuu hapokkuus ja sitten alta paljastuu kevyesti hunaja. Hunaja ei dominoi makua eikä maistu kamalan voimakkaasti, vaan juuri sopiva ripaus minun makuuni. Muuten runko on ehkä vähän kevyt ja lagermainen. Olisin odottanut bockilta vähän enemmän luonnetta. Humalointi on keskitasoista. Ihan ookoo, mutta ei mitään maailmoja räjäyttävää.