Tämänkertaisessa sienipastassa oli pieni ripaus luksusta konjakin muodossa. Tuo lisäys toi kastikkeelle hienostuneen lisävivahteen. Pastan alkuperäinen ohje on peräisin kirjasta Hyvän maun rajoilla, mutta jätimme ohjeesta pois mielestämme turhat lihasuikaleet ja flambeerauksen. Jälkimmäisen siitä syystä, että Tuulin kulmakarvat muistelevat vieläkin kauhulla edellistä flambeeraus-kertaa ;) Kokonaisuus toimi kyllä loistavasti näinkin. Ohjeesta tulee noin 4 annosta.

  • 200-300 g tuoreita tai pakastettuja sieniä, laitoimme puolet herkkusieniä ja puolet kantarelleja pakkasesta
  • 1/2 kasvisliemikuutio + 3 dl vettä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 4 cl konjakkia
  • suolaa
  • pippuria
  • parmesan-raastetta
  • penne-pastaa

Murenna kasvisliemikuutio pienen kulhon pohjalle ja kaada päälle 3 dl kiehuvaa vettä. Jätä kasvisliemi odottamaan.

Pilko ja puhdista sienet ja paista pannulla kunnes nesteet ovat kiehuneet pois. Siirrä sienet syrjään odottamaan.

Laita kuivalle pannulle voi ja ripottele päälle vehnäjauhot. Kun kokonaisuus sihisee, lisää joukkoon kasvisliemi vähitellen pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Odota aina välissä, että liemi sakenee. Varo ettei vehnäjauho pääse klimppiintymään. Lisää joukkoon kerma, konjakki ja sienet ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes alkoholi on haihtunut. Tarkista maku ja mausta kastike lopuksi suolalla ja runsaalla mustapippurilla.

Keitä pasta al denteksi, valuta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoa parmesan-raasteen kera.