Teimme taannoin tätä kiinalaisklassikkoa. Sichuanilaisissa ruuissa on eräs jännä ainesosa nimeltään sichuaninpippuri. Se ei varsinaisesti ole sukua pippureille eikä chilille. Jos ruoka on voimakkaasti maustettu sichuaninpippurilla, tulee sellainen jännä efekti että kieli muuttuu hieman tunnottomaksi. Kuulostaa ehkä hölmöltä, mutta meistä tuo on oikeastaan aika hauska vaikutus! Tämä ohje bongattiin keittokirjasta Wok - 365 vastustamatonta ohjetta. Muokkasimme hieman alkuperäistä reseptiä lisäämällä joukkoon enemmän kasviksia, jotta syötävää tuli enemmän. Originaaliohjeessa kun kanan lisäksi ruokaan oikeastaan meni vain maustekastikkeet ja yksi paprika. Syötävää ohjeesta tuli neljä annosta.

  • 600 g maustamattomia broilerin rintafileitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kuivattua tai tuoretta chiliä
  • 1 punainen ja 1 keltainen paprika
  • 1 pss pakastepapuja
  • 1 munanvalkuainen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl seesaminsiemenöljyä
  • 2 rkl riisiviiniä tai kuivaa sherryä (me käytimme lorauksen konjakkia kun sitä nyt sattui olemaan ja noita ei, toimi varsin hyvin)
  • tuoretta korianteria

Kastike:

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl sichuaninpippureita
  • 2 rkl vettä
  • 2 tl riisiviiniä (konjakkia)
  • 1 tl etikkaa

Valmista ensin kastike jotta se ehtii maustua. Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Sichuaninpippurit, jos käytät kokonaisia, kannattaa jauhaa morttelissa pieneksi. Jätä kastike maustumaan.

Sekoita munanvalkuainen ja soijakastike kulhossa. Pilko rintafileet  2 cm:n kuutioiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Sekoittele, jotta kaikki palat maustuvat. Pilko paprikat sopiviksi paloiksi ja hienonna valkosipuli ja chili, jos käytät tuoretta.

Kuumenna wokkipannu. Lisää 2 rkl seesamiöljyä. Kaada ensin puolet kanoista ja marinadista wokkiin ja paista kypsäksi. Siirrä kanat sitten sivuun ja paista toinen puolikas samalla tavalla. Ota loputkin kanat sivuun, kun ne ovat kypsiä.

Lisää wokkiin lisää seesamiöljyä ja paista valkosipulia, chilejä, paprikaa ja sulatettuja papuja viitisen minuuttia sekoitellen. Lisää joukkoon sitten loraus konjakkia tai riisiviiniä ja kypsät kanat. Paista sekoitellen noin minuutti. Lisää lopuksi kastike ja paista sekoitellen pari minuuttia. Revi päälle korianteria ja tarjoile!