Tämäkin resepti löytyi kirjasta Rakkautta, oliiveja ja timjamia. Tämä itse asiassa tehtiin jo pari viikkoa sitten, mutta akuutti lorvikatarri on hidastanut ohjeen siirtämistä blogiin, pahoittelemme. Ohjeesta tuli neljä annosta ja varsin maukasta tulikin.

  • 600 g naudanpaistia
  • 3 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl jauhettua korianteria
  • 2 tl kardemummaa
  • 3 kuivattua punaista chiliä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl minttua
  • 4 dl vettä
  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • sahramia
  • 50 g mantelijauhetta
  • 1 dl ruokakermaa
  • tuoretta korianteria
  • limelohkoja
  • mustapippuria
  • suolaa

Pilko sipuli, valkosipuli, inkivääri ja naudanpaisti. Kuullota wokkipannussa öljytilkassa pilkotut sipulit ja inkivääri. Lisää sekaan kaikki mausteet paitsi sahrami. Paista pari minuuttia.

Lisää sitten joukkoon paistipalat ja kääntele, että mausteet tarttuvat kaikkiin paloihin joka puolelta. Lisää sekaan 4 dl vettä ja anna porista miedolla lämmöllä 2-3 tuntia tai kunnes liha on vastustamattoman mureaa.

Lisää sekaan jogurtti, sahrami, mantelijauhe ja kerma ja anna porista vielä viitisen minuuttia. Lopuksi revi päälle tuoretta korianteria ja tarjoile limelohkojen kera!