Tuuli pohdiskeli mitä leipoisi töihin kahvipöytään tuomiseksi Ranskasta paluun kunniaksi. Ensin olivat mielessä ranskalaiset herkut, mutta sitten Emma vinkkasi tekemästään mustikkakakusta. Mustikoita oli sopivasti pakkasessa, joten kakku pääsi kokeiluun. Ja kyllä oli hyvää, kahvipöydällekin vaikutti kelpaavan :) Ohje on alunperin Pirkan sivuilta ja alkuperäisen nimensä mukaisesti helppo ja nopea leivottava. Bonuksena tulee vielä ihanan mehevä koostumus, jonka ansiosta tästä tuli kyllä kertaheitolla yksi suosikkimustikkaherkuista. Kuvasta tuli nyt vähän tylsä, mutta halutessaan mustikka-aikaan päällisen voi vielä koristella Pirkan kuvan mukaan tuoreilla mustikoilla.

Taikina:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 luomumunaa
  • 1 dl ranskankermaa (paksua koostumusta, ei sellaista litkua kevytversiota)
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • n. 200 g mustikoita (luulen, että saatoin laittaa vähän enemmänkin, en punninnut)

Kuorrutus:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl sitruunamehua

Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla pingottamalla se pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.

Sulata margariini ja vatkaa se sokerin, munien ja ranskankerman kanssa tasaiseksi. Sekoita 3 dl jauhoja, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita seos taikinan joukkoon.

Pyörittele mustikat lopussa jauhossa ja kääntele varovasti taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin ala- ja keskitasojen välillä n. 40 minuuttia (jos käytät tuoreita mustikoita, paistoaika on lyhyempi).

Anna kakun jäähtyä ja irrota vuuasta.

Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään tasaiseksi ja levitä kakun päälle. Halutessasi voit koristella kakun vielä tuoreilla mustikoilla.