Tänään syötiin purilaisia. Olimme aiemmin löytäneet Me Naiset -lehdestä gourmetpurilaisartikkelin, jossa yksi resepti oli juurikin tämä tofuburgeri. Korvasimme vaan alkuperäisen reseptin kastikkeen omallamme, eli hummuksen taivaallisella valkosipulidipillä, jonka löysimme keittokirjasta Nopeat ja Näppärät. Ihan hyvät vegepurilaiset tuli kaiken kaikkiaan. Ohjeista tulee neljä purilaista.

Taivaallinen valkosipulidippi:

2     kokonaista valkosipulia
6 rkl oliiviöljyä
1     hyvin hienonnettu pieni sipuli
2 rkl sitruunamehua
3 rkl seesaminsiementahnaa (tahinia)
(2 rkl hienonnettua persiljaa, me emme käyttäneet)
suolaa
pippuria

Irrota valkosipulinkynnet toisistaan. Laita uunipellille, ja paahda lämmitetyssä uunissa 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Ota ulos uunista, ja anna hetken jäähtyä.

Kuori kynnet ja pilko. Pilko myös sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota valkosipuleita ja sipuleita 8-10 minuuttia. Ota sitten pannu pois levyltä ja lisää loput ainekset. Sekoita kunnolla ja siirrä kulhoon sivuun odottamaan tofupihvien valmistumista.

Tofupihvit:

n. 250-300 g   tofua
1 dl               vehnäjauhoja
1                   pieni sipuli
2 tl                kuivattua korianteria
2 tl                juustokuminaa
1 tl                suolaa

Pilko tofu pieniksi paloiksi. Silppua sipuli. Sekoita tofu, sipuli ja mausteet kulhossa ja sekoita tasaiseksi joko käsin, sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Muotoile neljäksi pihviksi ja paista mukavan ruskeiksi öljytilkassa paistinpannulla.

Lisäksi tarvitset:

4 hampurilaissämpylää
1-2 tomaattia
jäävuorisalaattia
4 rkl makeaa chilikastiketta

Kasaa burgerit kasaan ja pistele parempiin suihin!