Tänään oli iltaruoaksi hyvää herkkua keittokirjasta Maailman ruokia - Italia, nimittäin calzonea. Oli ensimmäinen kerta kun tätä teimme ja onnistui hyvin. Täyte oli oikein makoisaa. Kyseessähän siis on oikeastaan itsensä päälle käännetty pizza. Ohje on kahdelle.

1 annos pizzataikinaa:
1  dl     kädenlämpöistä vettä
0,5 dl   oliiviöljyä
n. 4 dl  vehnäjauhoja
puoli pussia kuivahiivaa

Sekoittele ainekset kulhossa ja vaivaa taikinaa jonkin aikaa kunnes saat siihen mukavan sitkon. Anna nousta liinan alla 20-30 minuuttia.

Täyte:

oliiviöljyä
1   ohueksi viipaloitu punasipuli
2   pilkottua valkosipulinkynttä
puoli purkkia tomaattimurskaa
0,75 dl mustia kivettömiä oliiveja
suolaa, pippuria
1   pallero mozzarellaa

Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja lisää sekaan viipaloitu punasipuli ja pilkotut valkosipulinkynnet. Kuullota viitisen minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää sitten sekaan tomaattimurska ja paista silloin tällöin sekoittaen vielä toiset viisi minuuttia. Lisää sekaan oliivit, mausta suolalla ja pippurilla, ja nosta pois levyltä.

Jaa taikina kahtia ja kaulitse puolikkaat litteiksi pyörylöiksi joiden halkaisija on noin 20-25 senttiä. Levitä täyte kunkin litteän pyörylän puoleen väliin lähes reunaan asti. Levitä täytteen päälle pilkottu mozzarella ja mausta vielä pizzamausteella tai oreganolla. Taita pyörylöiden toinen puolikas täytteen päälle ja paina reunat kiinni.

Paista uunissa 200 asteessa 15-18 minuuttia tai kunnes ovat saaneet hieman väriä. Ota pois uunista ja anna vetäytyä pari minuuttia. Voit voidella vielä calzonet oliiviöljyllä niin halutessasi. Tarjoile!

1247967.jpg