Inspiroiduimme tekemään tätä mehevän raikasta tuorepizzaa, kun törmäsimme salaattipizzan ohjeeseen Pippurimyllyssä. Käytimme lähestulkoon samoja aineksia, mitä nyt lisäsimme hieman pestoa tuomaan oman suolaisen säväyksensä. Pizza oli mukavan raikasta mutta silti varsin täyttävää. Hyvä ohje! Pääsimme lisäksi vihdoin julkisivurempan loputtua aloittamaan ruokailut uudella hienolla parvekkeellamme. Ei tuulinen sääkään enää häiritse, nyt kun on parvekelasit, jippii!

Tiedoksi tietämättömille, tuorepizzan ideahan on se, että vain pohja tomaattikastikkeen kera (yleensä) kypsennetään ensin uunissa, sitten lätty otetaan ulos ja lisätään päälle täytteet. Tulee hyvää!

Pohja:
1 dl    lämmintä vettä
0,5 dl oliiviöljyä
puoli pussia kuivahiivaa
3-4 dl jauhoja

Täyte:
kirsikkatomaatteja
rucolaa
calamata-oliiveja
tuoretta oreganoa
siivutettu sipuli
kaksi hienonnettua valkosipulinkynttä
pestoa
kaksi mozzarellapalleroa
puoli pussia emmentalraastetta
purkki tomaattipyrettä

Sekoita pohjan ainekset kulhossa ja vaivaa hetken aikaa, jotta saat hyvän sitkon taikinaan. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaulitse taikina ja levitä päälle tomaattipyrettä. Ripottele valkosipulit päälle. Lisää sitten puoli pussia emmentalraastetta. Lisää juuston päälle sipulirenkaat ja oliivit. Paista uunissa noin kymmenen minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.

Ota lätty uunista ja siivuttele mozzarella reiluiksi siivuiksi pizzan päälle. Lisää sitten muutama lusikallinen pestoa. Revi päälle reilusti rucolaa ja tuoretta oreganoa. Lopuksi lisää reilusti halkaistuja kirsikkatomaatteja ja ala herkutella!

1633801.jpg