Koska viime viikko oli molemmilla työkiireitä täynnä, emme ehtineet juurikaan blogia päivittää. Nyt kuitenkin kiireet ovat ohi, ja herkkuruokien kokkailu jatkuu! Pysykää siis kuulolla.

Sunnuntain kunniaksi päätettiin tehdä cannelloneja ricotta-pinaattitäytteellä. Alkuperäinen ohje on kirjasta Parhaita Ruokaohjeita - Italia.

n. 20      kuivaa cannelloniputkea
250 g     ricottajuustoa
150 g     pakastepinaattia sulatettuna
1/2        punainen paprika
2           sipulia
2           valkosipulinkynttä
1 prk      yrttitomaattimurskaa
1,5 dl     kasvis- tai kanalientä
parmesaania
öljyä
suolaa
mustapippuria

Sekoita kulhossa sekaisin ricotta, pinaatti, sekä pieneksi pilkottu paprika. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuullota kattilassa öljyssä silputut sipulit ja valkosipulit. Kun sipulit ovat aikansa kuullottuneet, lisää päälle tomaattimurska. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua hetken.

Valmista kasvis- tai kanaliemi kuumasta vedestä ja kuutiosta ja lisää tomaattikastikkeen sekaan. Itse nolosti unohdimme tämän vaiheen kokonaan ja ruoka jäi ehkä hieman kuivaksi tuon johdosta.

Täytä putket ricottatäytteellä ja asettele sitä mukaa kun täytät lasagnevuokaan yhdeksi kerrokseksi. Kun kaikki putket on täytetty, levitä päälle tomaattikastike. Raasta vielä rutkasti parmesaania päälle ja paista uunissa 190 asteessa 20-25 minuuttia. Anna hetken jäähtyä ja syö parempiin suihin!

853416.jpg