Emma oli kyläilemässä ja kokkailtiin yhdessä munakoisopastaa, josta tuli oikein herkullista. Ohje on muokattu Ravintola Vespan reseptistä ja repäisty Ilta-Sanomista. Ohjeesta tulee ehkä n. 3-4 annosta nälän koosta riippuen.

1            munakoiso
suolaa
400 g      (yrtti)tomaattimurskaa
1            pieni sipuli
2            valkosipulinkynttä
1 rkl        tomaattipyrettä
1 rkl        viinietikkaa
1 dl         ruokakermaa
1 rkl        hunajaa
(suolaa, mustapippuria, basilikaa yms.)
ricottaa (sekä salata että fresca käyvät, lopputulos on juustosta riippuen hieman erilainen)

Suikaloi munakoiso ja laita suikaleet kerroksittain lautaselle. Laita kerrosten väliin suolaa ja anna suolan itkettää munakoisoja puoli tuntia.

Tee sillä välin tomaattikastike. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannulla tai kattilassa. Lisää tomaattipyre ja etikka. Lisää sekaan tomaattimurska, ruokakerma ja hunaja ja anna hautua noin puoli tuntia.

Huuhtele munakoisosuikaleet suolasta ja purista kuiviksi. Paista pannulla kypsiksi ja lisää tomaattikastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa ja mausteita. Sekoita  kastike keitetyn pastan joukkoon.

Annostele pasta lautasille ja lusikoi päälle ricotta frescaa tai murustele ricotta salataa. Voit halutessasi koristella vielä annokset tuoreella basilikalla tai oreganolla.

929686.jpg