On taas perjantai ja sen kunniaksi kokkailtiin kalaa helpolla ohjeella. Resepti on leikattu joskus Trendistä ja siitä riittää yhteen annospakettiin (eli tehtiin näitä kaksi kahdelle).

200 g      lohifileetä
1/2         purjo
2 tl         sitruunamehua
2 tl         oliiviöljyä
2 rkl        valkoviiniä
1/2 tl       kuivattua rosmariinia
tilliä
suolaa
mustapippuria

Ota 30 cm pala alumiinifoliota ja laita keskelle raaka lohipala. Ripottele kalalle suolaa ja pippuria.

Sekoita keskenään sitruunamehu, oliiviöljy ja valkoviini ja kaada seos kalan päälle.

Laita päällimmäiseksi silputtu purjo, tilli ja rosmariini. Purista folio reunoista yhteen niin, ettei neste pääse valumaan ulos paketista.

Laita paketti/paketit vuokaan ja kypsennä noin puoli tuntia 200 asteessa. Alkuperäisessä ohjeessa kypsennysaika oli 15-20 minuuttia eli kannattaa välillä kurkata paketeiden sisään miltä siellä näyttää.

Kypsennettiin lohen kanssa samassa vuuassa valkosipuliöljyllä maustettuja porkkanoita ja nautittiin lohi niiden kanssa. Myös muut vihannekset, peruna ja riisi käy hyvin seuraksi.

938658.jpg