Tuommoinen sanahirviö tarttui mukaan kun kävin varmuuden varalta hamstraamassa turvaan kaksi jouluolutta mahdollisen Alkon lakon varalta, joka sitten ei iskenytkään. No, onpa nyt arvosteltavaa. Tässä siis ensimmäinen näistä, herkullinen saksalainen savuolut. Tämä urbock-versio on itselleni uusi tuttavuus ja kausituote näin joulun aikaan. Miedompi vakiovalikoiman versio on ainakin todella maistuvaa. Olin kuullut etukäteen tästä kehuja, ja eihän tämä herkku niitä onneksi pettänyt.

Olutta ei kannata nauttia jääkaappikylmänä, osa aromeista menee tällöin hukkaan. Nauti siis viilennettynä, älä kylmänä.

Väriltään olut on hyvin tummaa, ei kuitenkaan mustaa. Tuoksussa erottuu jo savu. Maku on hyvin savuinen, melko tervainen ja aika lailla humaloitu. Varsin voimakkaan makuinen mutta tästä huolimatta erittäin pehmeän makuinen. Suussa viipyilee savuaromi jonkin aikaa. Tämä on kyllä mainio olut näin joulun aikaan, ja voisin kuvitella tämän sopivan kinkun tai vastaavan jouluisen lihatuotteen kera aivan loistavasti.

Todella mainio tuttavuus, ja suosittelenkin lämpimästi kaikille jotka pitävät savun mausta. Mikäli et, niin kannattaa kiertää kaukaa. Suosittelen myös vakiovalikoiman Märzen-versiota. Tässä oli ehkä enemmän ryhtiä ja lämmittävyyttä suuremman alkoholipitoisuuden (6,5 %) johdosta.

Hieno olut. Antto suosittelee -leima.

1108377.jpg