Ollaan lähdössä matkalle ja tarvittiin jääkaapin tyhjennystä. Kasvisgratiiniin sai sopivasti heitettyä kaiken mahdollisen. Reseptissä konsultoitiin Tuulin äitiä.

kasviksia (meillä porkkanaa, parsa- ja kukkakaalia, kikherneitä, herkkusieniä, tomaattia)

Juustokastikkeeseen:
40 g        voita tai margariinia
4 rkl        vehnäjauhoja
8 dl         maitoa, kermaa tai kasvisten keitinlientä
juustoraastetta (laitettiin emmentalia ja parmesaania)

Kuori ja pilko kasvikset ja keitä tarvittaessa vähässä vedessä kypsymisjärjestyksessä (laitettiin ekaksi porkkanat ja n. 10-15 minuutin jälkeen kukkakaalit ja siitä vähän ajan päästä parsakaali).

Sekoita juustokastiketta varten kattilan pohjalla voi ja jauhot samalla keskilämmöllä levyä kuumentaen. Lisää neste vähitellen joukkoon samalla sekoittaen. Kun kastike on sakeutunut ja sileä, lisää juustoraaste. Anna juuston sulaa.

Laita pilkotut kasvikset uunivuokaan ja kaada päälle juustokastike. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia tai kunnes gratiini alkaa ruskistua.

1902979.jpg