Olemme syöneet ravintolassa muutaman kerran herkullista vuohenjuusto-kasvispastaa. Kun lisäksi selailimme Nitan sapuskoja, vastaan tuli vuohenjuustoinen jauhelihakastike pastalle, inspiroiduimme tekemään omaa vuohenjuusto-kasvispastaa. Ylevänä tarkoituksena oli pikaisesti pariloida vuohenjuustosiivuja paistinpannulla, mutta valitettavasti homma meni vähän pieleen eikä nätisti ruskettuneesta juustosta ollut tietoakaan. No, ensi kerralla taas paremmin. Makuun vuohenjuuston sulaminen ja mössööntyminen ei kuitenkaan vaikuttanut, vaan pasta oli joka tapauksessa maukasta.

  • iso kourallinen tummaa soijarouhetta
  • noin 0,5-1 dl vettä
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 prk yrttitomaattimurskaa
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 pötköä vuohenjuustoa
  • 1-2 rkl hunajaa
  • tuoretta salviaa & oreganoa

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Pilko kesäkurpitsa sopivan kokoisiksi paloiksi ja herkkusienet neljään osaan. Kuullota sipulia ja valkosipulia paistinpannulla tai kattilassa oliiviöljytilkassa muutaman minuutin ajan.

Lisää joukkoon sitten kesäkurpitsapalat ja herkkusienet ja paista silloin tällöin sekoitellen muutama minuutti. Lisää sitten joukkoon tomaattimurska ja kuiva soijarouhe. Lisää sekaan 0,5 - 1 dl vettä. Jos soijarouhe näyttää imevän siltikin liikaa nestettä kastikkeesta, lisää vettä tarpeen mukaan. Anna porista miedolla lämmöllä sen aikaa, kun keität pastan ja paistat vuohenjuuston. Revi lopuksi sekaan tuoreita yrttejä, kuten salviaa ja oreganoa.

Leikkaa vuohenjuustopötköstä sopivia siivuja ja kierittele siivut vehnäjauhoissa. Paista kuumalla pannulla noin minuutin ajan per puoli. Mausta vuohenjuustosiivuja lopuksi parilla lusikallisellisella hunajaa. Meidän juustomme kyllä suli aika mössömäiseksi, mutta taisimme paistaa ne liian miedolla lämmöllä ja liian pitkän aikaa. Tuo minuutti lienee toimivampi aika. Sekoita kastike lopuksi pastan joukkoon ja nostele vuohenjuustosiivut annosten päälle ja tarjoa välittömästi.