Tehdään illalla tortilloja, joten lounaaksi oli vähän kevyempää purtavaa. Ohje on hieman muokattu versio Suuresta kasvisruokakeittokirjasta löytyneestä reseptistä.

1         kesäkurpitsa
loraus   oliiviöljyä
2         hienoksi silputtua valkosipulinkynttä
4         munaa
ripaus   suolaa ja pippuria
raastettua parmesaania

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Lorauta öljy pannulle ja paistele siinä kesiksiä ja valkosipulia kunnes ne alkavat hieman ruskistua.

Nosta kesäkurpitsat lautaselle ja pyyhi pannu talouspaperilla.

Vatkaa munat, suola ja pippuri sekaisin. Kuumenna pannu uudestaan ja kaada siihen munaseos. Kypsentele keskilämmöllä.

Kun seos on osittain jähmettynyt, peitä munakkaan pinta kesäkurpitsaviipaleilla. Vähennä lämpöä ja paista kunnes seos on jähmettynyt laidoilta. Nosta pannu liedeltä ja sirottele parmesaaniraastetta pinnalle. Peitä kannella ja anna munakkaan vetäytyä pannussa. Herkuttele!

577379.jpg

577381.jpg