Pakkasesta löytyi vielä juuri sopiva määrä viime kesäistä raparperia näihin nyytteihin. Lämpimät nyytit maistuivat herkullisilta kylmän vaniljajäätelön kera ja tyydyttivät herkkuhimon taas vähäksi aikaa. Ohje on loistavasta Suuresta jälkiruokakirjasta. Kahteen annokseen eli neljään nyyttiin tarvitset:

Murotaikina:
1,5 dl      vehnäjauhoja
1,5 rkl     sokeria
50 g        voita tai margariinia
1/2         muna (käytä loppu nyyttien voiteluun)

Täyte:
n. 250 g   raparperia
1 rkl        sokeria
1 rkl        perunajauhoja

Voiteluun:
1/2         muna

Koristeeksi:
raesokeria (laitettiin kidesokeria vaan)
mantelirouhetta

Sekoita murotaikinan ainekset ja nypi kiinteäksi taikinaksi. Kauli ohueksi levyksi ja leikkaa se neljäksi neliöksi.

Huuhdo ja kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa ne 1 cm:n paloiksi. Pane jokaiselle taikinaneliölle n. 8-10 palaa (neljäsosa koko raparperimäärästä). Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään ja ripottele vähän seosta raparperien päälle.

Taita taikinaneliöiden kulmat ylös ja paina ne yhteen. Voitele kulmat munalla ennen yhdistämistä. Jos sinulta jäi yli taikinaa, puristele se palloksi, kauli se ja leikkaa 1 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Taittele nauhoista rusetit nyyttien päälle.

Voitele nyytit kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle vähän raesokeria (/kidesokeria) ja mantelirouhetta.

Paista nyyttejä pellillä uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia ja tarjoa ne haaleina kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

1278716.jpg